About Me

My photo
kedah, alor setar, Malaysia
simple jer.. sk wana pink, htm, putih or merah..just call me aten..just simple person..

Muhamad Noor Khairul Ridzuwan n Nurul Fatin


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, 24 May 2011

happy with them

21.05.2011
hmm syok kowt leh kuaq ngn membe kls..rindu depa suma...mlm 2 plan ngn ku not ngn cik ja nk tgk cita nur kasih ngn geng2 ku not,amir,aina,cikja ngn mat anip..km p dlm tgh hari gak ar nek keta amir..hihih merasa gak la nek keta cery amir..besa la 2 keluarga brada kit..amir besa ar ngn prangai dia mulut ..hmm xtau nk kata..xbrubah dr sek..aku diam ja ..hhuh mlas ar..plan nk tgk wayang tp aina lak kata xbole coz kna alik awai..aloooo...frust aku ngn cik ja..hmm xpa la km bt kptsn anta na ka guaq..huhu smbl  jln cr mkn...km p pntai murni ngn bt hampaq..wahh best siott...huhu..leh tgk pantai..aku kn sk tgk pantaiii...cntkk snt..hmm

km blk umh pun mlm dh..mat anip la bwk..cehh syokk la kwn leh bwk keta amir...hihi...
tq weh bwk aku jln2 walaupun kita nie bkn 1 geng k..hihi

Wednesday, 18 May 2011

tanpa diduga,,,

16 MEI 2011
JAM:00:00
Jangtung ku berdegup kencang saat2 genting nk tau result..adoiii takkutt nyaa..
mcm mimpi ja bla tekan bkn enter..tahniah nurul fatin bt abdullah mndpt anugerah ketua jabatan..ya allah terkejut gila tgkk result..aku dpt pointer 3.5..dapat akj la..aku xberharap pun nk dpat akj nie..aku tau aku nie sp la ..xpndai pun..lulus trengkas ngn shorthand pun alhamdulillah la..
time dpt 2 ka aten kejut suma orng dlm rmh 2..hahahhaa...
ya allah bersyukur sngt2..harp2 sem dpn leh dpt g..leh  nmpk reaksi mk mama bla aten gtau dia dapat akj..mama senyumm ja..tima kaseh mama coz bnyk bg support kat aten ...
x lupa gak kat si dia bnyk bg support kat aten..walaupun dugaan mai mcm2 kat aten time final 2 tp aten leh bt..alhamdullilah...amin..
bersyukur sngt2....

Monday, 16 May 2011

lawak kowt,,

hahahhahaa....nk cita kt korang suma nie...td p sek ngn kak jue konon nk jumpa cgu nk wish camat hr guru,,,tgk p lepak kat makmal cgu saiful...adoi xpa la aku swuh cgu format laptod aku sat..lap aku pun lembab bnyk ngt bnda dlm nie..huhuh..km dok kat c2 ada la dlm sejam..sj  p sembang2 kosong..aku swuh la cgu aku 2 tgk blog aku skali tgkk....,makkkk aiiiiiiii hahahhahahahahahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.skali tgk blog aku komp cgu kat makmal trus x leh jln cm besa,,pa g aku kna hingaq la ngn cgu aku 2..hahhahha..kna bletaq sat ngn dia...hahhaha smpai aku blk  td pun xleh gn g..adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii lawak2...klau ku nor ada td sah dok gelak ngn dia ngn ju..huhuhuuh

yg 2 ja nk share kat korang ..tq sudi bc.. :)

camat hr guru

kat cnie aten xlambat g kowt noh nk wish camat hr guru kt cgu aten...camat hr gru kt suma cgu2 sek malik,kat sek rendah aten 2 sek suka mnanti,yg terbaru skali kat lect politeknik tuanku syed sirajuddin...cgu2 la yg bnyk tolong aten ajaq aten pd yg xtau trus tau ,,hahhaa...klau xdak depa mungkin aten xsampai skunk nie..leh smbg bljaq..hmm aten xkn lp la jasa depa suma 2..aten hargai sngt..aten akn guna ilmu yg ada ke jln yg benar..
amin.....

Thursday, 12 May 2011

camat hari ibu mamaaaa...

mama nk tau x aten cygg cgt kat mama..mama satu2nya yg fhm aten..slalu ada,slalu ada bg smngt,,mama the best in the world xdak sp leh ganti mama..klau xdak mama ntah apa la yg terjadi kat aten nie..trima ksh mama ats jasa mama kt aten slama nie..aten hargai..mama xpnh tau erti pnt pun ms mama jg aten..korang nk tau x dlm bnyk2 dlm keluarga aten rpt ngn mama ngn kak chik..aten klau da mslh slalu cita kt depa..huhuuh..

klau mama bc blog ne aten nk ckp kat mama t dh besaq bila aten dh ada keja sndri ,aten nk jg mama mcmna mama jg aten ms kecik2..aten nk bkak busines niqi n nk bli keta besa t leh bwk mama jln2..aten nk mama owng yg 1st aten bwk k..mama tgu tau..aten nk jg mama,,pengorbanan mama mungkin xterbalas coz bnyk sngt mama bt..

hmm korang nk tau x bila aten nk exam or da test ke..aten msti cll mama mntk restu n sruh mama doa kat aten..alhamdulillah aten leh bt...berkat doa mama..

bila aten msk bljq than xblk kn mst rindu kat mama..bila aten kat poli aten mst cll mama..dpt dgq soqa mama dh qasa tenang ja..mst la ank manja..hahahha..bwu blajaq kat perlis 2 xp jauh lagi 2..ish2..aten sk mlawak ngn mama..hahahah korang nk tau x mama nie lawak la ..tp klau korang xknai mst korang kata mama garang..xla garang sngt pun...hhuhuh...

korang nk tau x 1 hr 2kn mama sngup redah hjn smata2 nk bg ank dia mkn..mnitis air mata aten tgk mama ngn abh bsh kuyup..kdg2 aten pk gk t besaq aten leh bt cmnie x mcm mama bt kat aten skunk nie..Ya Allah slamatkn la kedua2 ibu bapaku....mama sumber inspirasi aten,,
aten nk mama tau aten CYGGGG MAMA...

hihhi dh abish dh.... :)

cyg kamoo

adoi skali lg jiwang hahaah lyn jap..hmm aten nk tanya korang nie ..korang nie mst penah bcinta kn..bohong la klau ckp xnah cinta..hihihi
nie aten nk cita kat korang nie sal kisah aten nie.. kisah pa CINTA...malu la..korang bc jgn gelak ekk...
cmnie aten pun pngh cinta gak cm korang..hihi tp kisah aten sedeh ckt la coz bnyk pihak yg xbopa stuju..mungkin jauh or jrk umo..hmm no komen..dia cyg sngt kat aten .aten pun cyg dia jgk. klau xmsg saqi mst xleh ddk..hihi.. dia baik sngt kat aten..nk tahu  nape aten leh cinta kt dia n cyg kat dia coz dia sabar ngn prngai aten .. ingt dlu2 time dia nk ngorat aten..perh sabar nya dia msg ngn aten..aten mcm la korang xtau ego tggi ckt..klau boy yg xthn mst  tggl aten mcm skunk nie.haaahaa 2 la sapa swuh ego sngt..??tp aten respect dia.dia xpenah jemu layn aten msg aten hr2.dia tau aten xsk kat dia .tp dia mmg muka xmalu pun slalu dok kcau aten..hahaha sori klau dia tebc jgn terasa k..hihihi..korang tau x aten dh jth cinta ngn dia tanpa sedar..ish2...2 la dlu jual mhl ngt tgk skunk nie ko yg gila byg aten..hahahaaaa....walaupun aten nie bnyk keranah tp dia cool ja..hihih 2 yg bt aten cyg kt dia n xmau tggl dia..dia ada bila aten susah n senang..tp 1 dia nie xpndai pujuk aten bila aten majukk.hahaha lawak la bila dia tgk aten majuk mst dia gelabah nk pujuk cmna..pd hal dia xtau yg aten dok gelak dlm ht..hihi nakal kn aten..besa la nk dpt phtn dia..coz nie la 1st love aten..ish malu la..:) sblom nie aten xnah cinta dia la bt ht aten tbuka untuk cinta nie..b ...bby cy b...hnya untk b..kui3..jiwang sat noh..
hbngn km mst da mslh jgk hujung2,,adoiiiiiiiiii..besa la 2 mungkin Tuhan nk uji km kowt..sblom aku kapel ngn dia ,,aten dh jangka mst bnda cmnie akn berlaku...Ya Allah kali nie dugaan lagi berat yg dtng kt km..aten teyak seminggu kowt abish lbm2mata..qasa lmh ja bdn nie..hnya kwn aku ja tau mslh nie linda edora shbt blk aku..dia la bnyk bg nsht kat aku..mmm kuat ckt la smngt aku..qasa time 2 hdop aku  xbermakna bg aku..

last dia cll aten .dia ckp dia cyg aten..dia xkn tggl aten..walaucmna pun aten ttp untk dia..dia mntk maaf bnyk kat aten coz dia bt cm2..hmm aten xnk la gtau kat cnie mslh apa ..besa la 2..sp swuh cinta tgk kn dh merana,,adoiiiiiiiiiiiii,,,dia snggup bt pa ja untuk aten..aten tau suma 2..

i nk u tau i ttp cyg u walaupun kta xdak jodoh untk bersama...i rindu u...tp i tau kita mungkin xdpt hdop bsama cm dlu..xleh kuaq lepak2 dh cm dlu..kini hanya tinggal kenangan...i ttp simpan kenangan kita bersama walaupun satu hr t i ngn orng len..u ttp ada dihati i..

skunk nie pun aten xtau apa status hbngn km .......aten dh bnyk bt owng tlukaaa..aten mntk maaf kpd siapa2 yg skt hati  ...

aten hnya mampu berserah kat Tuhan,,hanya Dia ja yng tau yg na bek untuk aten..aten pasrah dgn sgala2 yg berlaku kat aten nie..klau dia untuk aten dkt la ngn aten..klau dia bkn untuk aten jauh kan lah aten dr dia..KerNa aten xnk  t aten yg terluka coz terlalu CAYANG  kt dia..

YA ALLAH KUATKAN LAH HT HMABAMU INI TABAHKANLAH HT KU INI...JIKA INI DUGAAN YG KAU BERIKAN KAU KUATKANLAH HT KU UNTUK JALANI KHDUPAN YG AKN DTNG.......AMINN...

Wednesday, 11 May 2011

ehem3

napa tiap kali aku bkak fb mst skt ht...adoyaiii.....aten bgn aten...ish dia ngn hg xdak pa2 la yg hg dok bwt touching psai pa..biaq p la dia ngan awek bru dia 2 yg aku nk jealous bt pa,,,hahaha adoi lawak ar aku nie..hmm mungkin dia bt cm2 nk swuh aku jealous kowt no..xpa2 biaq p la..aku tau ada yg cyg kat aku..cuma mls ar nk bt status kt fb 2..huhu..apa yg harus aku bt ek..nk block fb dia ka???sat g dia kt aku nie da ht kt dia lakk..hmm aku bt dont now je la..hihii...bla bkak fb bt2 xnmpk dh la..huhu..

al-fathihah..takziah dr km family..

hmm sedih sngt bila dpt tahu ayah eyza dh xda..nie pun qamarina yg ckp x sy pun xtahu..serius sbb terlalu sedeh sy xtau nk bwt keja apa time 2 pdhal time 2 tgh stdy, coz sok2 da final exam...eyza km mntk maaf coz xdpt p umh ampa...eyza km cll ampa nk kongsi kesedihan ampa tp ampa x angkat pun clling km..xpa la mungkin ampa bz time 2.. km fhm...eyza tuhan lbh cyg kn ayah that y dia pergi dlu..kita kt dunia nie hrus truskan hdop..mmg brtkn tugas ank sulong..tp km tau ampa kuat nk hadapi suma 2..eyza jgn lp tau jgn tggl solat bnk kn doa...km xpnh lupa kwn2 km terutamanya ampa la eyza walaupun km nie bkn la sp2 tuk ampa..km nk ampa tau yg km cyg ampa ..hr 2 tringin sngt nk p umh ampa.tpppppppp..km dh pokai..ish klau la da kuasa leh trbng kat ampa dh lama km nk p kat ampa...hanya Tuhan ja tau apa yg tersirat kat ht km nie..rindu ....:(

Maaf Awak.... :(

sy suka kwn..tp xsk bercinta..adoi rimas la nkcinta2 nie..tp bila xdak teman hidop mst sunyi kan,,,hmm mcm kita la sunyi ja qasa..suma dh pg tggl kn sy...tanpa alasan yg jelass,,sedihnya xdak sp yg bole fhm diri sy nie..bole x jgn desak sy ..cinta nie xbole paksa k...kita tahu awak cyg kita tp cr awak bt kt kita 2 x wajar la wakk,,,sy nnie bkn bhn uji,sya jgk da prsn ...dengan declare hbng awak ngn tmn awak 2 bole bt kita jealous ke,,ngn kwn kls kita lakk ekk..kita tahu dia sk awakk..hmm...ntah la bohong la lau sy kta xjealous nmpk sngtkn kita cyg awak,,tpppppppppppp.....kita xbole truskn hbngn kita nie coz kita xnk awak kecewa t,,,,biarlah antara kita sampai disini sja coz kita xnk awak taruh hrpn tggi kat kita,,awak msti kta kita nie jhtkn awakkkk...kita x kisah la awak nk ckp pa sal kita..hnya orng yg btoi2 knai kta je bole phm kita...kita ngn awakkk x serasi..tiap kali msg ngn awak msti kita gado..napa ekk??kita  anggap awak  kwn ja xlbh dri 2..kita tahu awak da taruh prsn kt kita...tp kita xbole trus bohong awakk..bencinya bila owng ckp sombong kt kita,,,sy hrp awak bhgia la  ngn dia ,mungkin dia ditakdirkn untuk awakk...walaupun ht nie brt nk leps kn awak..btw hepi sngt dpt knai awak walaupun ms singkat..awak baik ngan sy amk brt sal sy..sy akn ingt smpai bila2 k..
moga dia dpt plhn yg lbh bek dr sy..

Tuesday, 10 May 2011

RESIPI KEJAYAAN

pukul SEMANGAT hingga mnjdi kembang n kental..masukkan USAHA n KESABARAN,
gaul sehingga sebati.
masukkan KEINSAFAN sedikit demi sedikit.
biarkan adunan menjadi lembut.
setelah i2 campurkan KEIMANAN,rasa TANGGUNGJAWAB n campurkan AKHLAK MULIA.
ia perlulah dibungkus dgn kertas ingin cuba n ingin tahu.
kemudian masukkan adunan tersebut dalam mangkuk BERTIMBANG RASA serta BERTOLAK ANSUR n hias dgn senyuman yg menawan.
kemudian bakar dgn TENAGA yg ada.
untuk mndpt kek yg cntik n elok,jauhilah ia drpda air mata PUTUS ASA walaupn sedikit.
oleh sebab kek KEJAYAAN ini amat sukar dibuat,syabas kpd sesiapa juga yg berjaya melaksanakannya dgn baik.... =)